foto Sophie Spillemaeckers

Sophie Spillemaeckers

Sophie studeerde visuele antropologie aan de universiteit van Leiden en realiseerde haar eerste documentaires rond sociale en milieu-thema’s.

Daarna koos ze ervoor verder te gaan in de richting van duurzame ontwikkeling als wetenschappelijk onderzoeker. Ze werkte voor verschillende universiteiten en instellingen, zoals het
Centrum voor Duurzame ontwikkeling van de universiteit van Gent, Ethibel en het HIVA van de Universiteit van Leuven. Ze publiceerde verschillende wetenschappelijke studies.

Na bija 20 jaar ervaring besloot ze terug te keren naar haar oude liefde, de film. Ze houdt ervan haar wetenschappelijke achtergrond met een degelijke kennis als filmmaker te combineren.
Dit laat toe te spelen met beeld en stem om zo heldere en inhoudelijk sterke verhalen te leveren.

Onderzoek blijft haar boeien. In combinatie met de activiteiten van filmmaker voert zij regelmatig studies uit voor Concrete Dreams.

foto Ludovic Schweitzer

Ludovic Schweitzer

Na zijn master in de literatuur werkte Ludovic als schrijver/vertaler in Quebec, waar hij tien jaar verbleef. Hij publiceerde er verschillende kortverhalen en een roman en maakte deel uit van het schrijverscollectief Port-Royal.

Hij was eveneens beheerder van Cotrad, een vertalers-coöperatieve en
IRIS -een vereniging voor mentale gezondheid en sociale integratie. Als vertaler werkte hij voor ministeries, agentschappen en internationale instellingen als de OESO.

In België besloot hij het schrijven om te zetten in filmen, waarbij zowel woord als beeld aan bod komen. Ludovic is ook gefascineerd door technische uitdagingen, gaande van het gebruik van de camera tot het vinden van de ideale compressie.

Als musicus vindt hij plezier in het verzorgen van onze soundtracks en het componeren van de muziek van onze films.

Kies een plaats
Concrete Dreams
Krogstraat 90, 1860, Meise, Belgium

De GPS heeft het vaak moeilijk om ons te vinden, we weten niet waarom. Daarom raden wij aan om de GPS in te stellen op Krogstraat 1 en daarna door te rijden naar nummer 90. Als men krogstraat 90 ingeeft, dan komt men via een omweg uit in het midden van de velden.

Close

Concrete Dreams

adres
Concrete Dreams
Krogstraat 90
1860 Meise / België

telefoon
+32 (0)2 270 16 25
+32 (0)485 135 290
+32 (0)488 813 113

Close

Concrete Dreams

het duurzame bedrijf

Concrete Dreams is een productiehuis gespecialiseerd in inhoudelijke opdrachtfilms - reportages, bedrijfsfilms, educatieve films, documentaires - en projecten rond inhoudelijke communicatie - e-learning, webdoc.

Door het gebruik van storytelling en creativiteit geven we energie aan inhoud!
Het is voor iedereen telkens weer een avontuur voor iedereen om deel te nemen aan een film.

Of het nu gaat over opleidingen van leden of werknemers, de communicate van complexe technologische kennis of het publiceren van een reeks interviews voor een website, een ppt of een jaarrapport, wij hebben een aanbod voor elk budget … en we houden er ons aan!

Aarzel niet ons nu te
contacteren zodat we samen jullie project kunnen bespreken.